Zelfgemaakte Runderhamburger met spekkies-ui en Geheime kruiden

Yooooo mafkezen, zijn we weer hehe. Ja goed geraden, met een nieuw recept idd. 100 punten makker:) 

Ik had het hele weekend al gehakt en spekreepjes in de koelkast liggen, want ik wou hutspot maken. Blijken we geen aardappels in huis te hebben baggerzooi. Naja, toen de frietpan maar aangezet en de zooi weer in de koelkast geflikkerd. Stja wat moet je dan, keuzes maken heh.

Ja eerlijk gezegd had ik helemaal geen zin in dit recept te maken maar goed, zo krijgen jullie ook nog is wat fatsoenlijks te vreten. En eenmaal bezig dan komt de zin vanzelf niet:) Maakt niet uit, alles voor mijn trouwe fans. Eerst ff biertje ploppen dude, proost.

Lekker heh zon ijskoud biertje, laatste tijd ben ik steeds meer Hertog Jan fan geworden, Heineken smaakt mij niet zo meer. FF spul kopen alst in de aanbieding is heh, donders duur geworden bier to bad.

Goed dan proost en tot de volgende x mazzellllllll.

Ohh ja het recept hmmzzzz, nu komt tie vlug ff hoor. Dit moet je ff allemaal in een grote kom pleuren en mengen. 

Zelfgemaakte runderhamburger met spekkies
Ingredienten zelfgemaakte runderhamburger

Ingredients

 • Rundergehakt 1kg (voor ca. 10 burgers)

 • Spekreepjes 150g

 • 3 Uien

 • 2 Knoflookteentjes

 • 2 Zakjes gehaktmix (Tuinkruiden/Uitjes)

 • Italiaanse kruiden

 • Kaneel

 • Geheime vleeskruiden

 • Olijfolie

 • Ketjap Manis

 • Chilisaus

 • Curry

Oké pel de ui en de knoflook, vervolgens heel fijn snipperen, de knoflook kun je ook persen met een knoflookpers of je doet alles gewoon in een chopper zoals ik doe. Ken je net iets langer bier drinken:)

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Erg makkelijk en snel, meer tijd om bier te drinken dus. Gewoon alles in die kom flikkeren en aanzetten tadaaaa 

Zoals ik zei, je pakt een grote kom, gooi het gehakt de spekreepjes en alle kruiden erin. Van de kaneel doe je een flinke scheut en van de Italiaanse kruiden ook. 

Ik doe er ook een beste scheut van mijn eigen gemaakte vleeskruiden in, deze zijn bij mij te koop. Je kunt er ook voor kiezen dit aan te vullen met peper en kruidnagel.

Zelfgemaakte runderhamburger met spekkies
gehaktmengsel voor zelfgemaakte runderhamburger

Gooi nu een flinke scheut chilisaus en ketjap Manis door het mengsel. Ik was vergeten curry bij de ingrediënten te fotograferen, maar ik doe er ook een flinke klodder Curry in. Nu donders goed mengen.

De chilisaus en curry geven smaak aan de hamburger maar dienen ook voor dat het gehaktmengsel te droog wordt waardoor er niet een hamburger van kan gemaakt worden.

Verwarm de airfryer voor op 180°

Oké nu kun je de hamburgers gaan maken, ikzelf doe dat met een hamburgervorner, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met je handen doen.

Het beste kun je dan eerst een bal draaien ongeveer een middelmatige gehaktbal, dan lekker met je blote klauwen laat drukken tot een hamburger.

Oké nu de airfryer inpleuren of in de koekenpan wat je wilt, ikzelf gebruik een mandje wat speciaal voor de airfryer is gemaakt.

Hier doe ik dan wat olijfolie in zodat het niet vastplakt, even voorverwarmen dus zodat de olie warm is. Nu de hamburger 10 minuten op 180° bakken en bij 5 minuten even draaien.

Eet ze vrienden en proost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *