Wentelteefjes met Cola – Oud brood aan de geiten voeren is zonde!

Eyyyyy luitjes, hier zijn we weer met een nieuw recept. En dit keer met iets anders dat je van mij gewend bent:) Wentelteefjes met Cola, jaja sta je van te kijken heh:) Nu hoor ik je denken, ja oke! Natuurlijk wentelteefjes met een glas Cola ernaast.

Ehhhh NOPE1 Wrong Bet, hele goede film trouwens Wrong Bet met Jean Claude hehe. Nee nee, de Cola gaat het recept uniek maken qua smaak en gekheid. Eerlijk is eerlijk, het is een uitvindsel van mijn dochter.

Maar niet helemaal op een eerlijke manier haha, ja pap Cola is nodig voor het recept. Ik zei Oke oke, maar er gaat maar een scheut Cola in, wat doe je met de rest van het glas dan. Emm dat drink ik op zegt ze:) Kijk, zo is het recept ontstaan puur om zelf Cola te kunnen drinken haha.

Ook best wel handig verzonnen toch haha, maar goed. Deze keer dus geen bier bij het eten maar Cola::) Goed wat ben je nodig voor dit mengseltje? Komt tie!!!!

Wentelteefjes met Cola
Ingrediënten wentelteefjes met Cola

Ingredients

  • 4 Snee oud brood

  • 1 Ei

  • Kaneel

  • Cola

  • Bakboter

Pak een diep bord en tik de twee eieren los in het bord, Hussel de zooi goed door elkaar.

Meet 2 El Cola af in doe het bij de eieren in. Meng het goed door elkaar. Pak de kaneel en doe er twee flinke scheuten door het eimengsel heen. 

Wentelteefjes met Cola
Meng de zooi goed door elkaar

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Meet 100 ml melk af en doe de melk in een afsluitbare beker, schud de melk nu goed door elkaar tot dat deze luchtig is. Ongeveer 30 seconden.

Ook de melk flikker je door het eimengsel, nu goed mengen. Nu kun je de broodjes er stuk voor stuk in dippen zodat het mengsel goed in het brood wordt opgezogen. 

Wentelteefjes met Cola
Lekker in het mengsel dippen

Pak een grote koekenpan en doe er wat boter in, laat de boter wat aan smelten om vervolgens de eerste broodjes in de pan te flikkeren.

Zet het gas op middelhoog vuur en bak de broodjes een minuut aan op beide kanten totdat ze goudbruin zijn en de korstjes lekker knapperig.

Wentelteefjes met Cola
Wentelteefjes met Cola eindresultaat

Eet smakelijk, heb jij ook een uniek recept om wentelteefjes te maken? Do Tell… Check dit ook, van oud brood Piratenscheepjes maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *