Spaghetti bolognese met gehakt – Licht pittig – Machtig Lekker

Yooooooo mafkezen, where back in town. Jessaa boem. En met een spiksplinternieuw recept, namelijk Spaghetti Bolognese met gehakt. Erg lekker al zeg ik het zelf:)

Deze spaghetti is licht gekruid en goed te vreten. Normaal zou ik bij het gehakt ook spekreepjes erbij doen maar, dochterlief houdt daar niet van. Dus zonder spekkies hehe.

Moeilijkheidsgraad= Stelt geen donder voor

Spaghetti Bolognese met gehakt
Ingrediënten Recept Spaghetti Bolognese

Ingredients

  • Spaghetti 500g

  • 2 pakjes Honing basis mix ( Bolognese&Macaroni/Spaghetti

  • Italiaanse groenten 400g

  • Macaroni/Spaghetti Groente 250g

  • 3 Uien

  • Eigengemaakte vleeskruiden

  • Olijfolie

  • KetjapManis

Pel de uien en snij deze door de helft om er vervolgens uienringen van te snijden. Pak een Wok en doe daar wat olijfolie in om vervolgens de uienringen los van elkaar te krijgen en het lichtelijk aan te bakken.

Spaghetti Bolognese met gehakt
Uienringen snijden voor de Spaghetti

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Doe de rest van de spaghetti groenten in de keukenmachine of chopper om deze fijn te snijden. Mocht je houden van grotere stukken groente dan moet je niet doen:)

Nu de groenten bij de uien in gooien en 5 minuten op een middel vuur aanbakken. Doe de mix van spaghettisaus bolognese en de basis voor macaroni en spaghetti mix in een steelpannetje en voeg daar zoals op de verpakking staat 450 ML water toe.

Spaghetti Bolognese met gehakt
Het groentemengsel ff paar minuten aanbakken

Breng dit al roerende aan de kook met een garde. Zet nu op laag vuur weg en laat het ongeveer 3 minuten door pruttelen. Laat de saus niet aanbranden hè knuppel, anders kun je opnieuw naar de winkel:)

Gooi de aangemaakte saus nu bij het groentemengsel in hoppa. Even lekker mengen heerlijk man.  Deze mixen maken echt de spaghetti lekker, de meeste mensen zijn nogal zuinig met kruiden. Niet doen, dit is een erg lekkere combinatie.

Spaghetti Bolognese met gehakt
Goed mengen

En wordt in dit gezin op het level licht pittig genoemd:) Dus met andere woorden, je brand je bek er niet aan. Pak een grote emaille pan waar je het gehakt in kunt bakken, weer beetje olijfolie erin en het gehakt rul bakken.

Ja daar komt hij weer, doe nu de eigengemaakte vleeskruiden die je niet hebt door het gehakt heen haha.

Geen paniek, ze zijn gewoon te koop bij mij. 

Breng anders je gehakt op zijn smaak met bijvoorbeeld peper zout kruidnagel paprikapoeder Italiaanse kruiden etc. Net wat je voorkeur is.

Zet een grote kookpan op voor de spaghetti met een ruime hoeveelheid water. Breng dit water aan de Kook en knetter de spaghetti erin.

Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Pak een vergiet en laat het gehakt aflekken zodat alles sap eruit is. Krijg je anders zo’n smeerzooi van, en lekt het langs je bek tijdens het eten.

Het uitgelekte gehakt mag nu bij de groentemengsel in, heb je een vegetariër in huis zoals ik? Dan kun je beter het gehakt apart houden anders krijg je ruzie:)

Nou, klaar dacht ik, ff denken… Jah klaar, het lekkerste is als je de gehakt groenten mix door te spaghetti gooit en goed mengt.

Bon Appetit.

Spaghetti Bolognese met gehakt
Spaghetti Bolognese met geha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *