Snert zelf maken Dude? – (Erwtensoep) met rookworst, Bacon en Rundvlees – Authentiek soeppie

Hallo luitjes, ja eindelijk is het nu zover. Het is tijd voor eigengemaakte snert🙂 Ik had de afbeelding en de hoofdingrediënten al verklapt, maar na lang wachten is het fucking Snert tijd haha. En nee, geen oma’s soep, maar soep van crazy Maik 🙂 Ja klopt, ik ben zo gek als een deur maar de soep is goed te vreten hoor, try it!

Ja het wordt nu toch wel verrekte koud en het heeft zelfs al gevroren brrrr. Dus de handschoentjes aan en een tok voor en snert maken. Toch heb ik wel liever de zomer hoor by the way. Heerlijk in je tuin zitten barbecue aan, koud biertje in de hand, love it.

Maar goed genoeg geluld, dop eerst even een koud biertje open:) je kunt er rustig bier bij drinken hoor, dit recept is niet zo moeilijk. Oké wat zijn we nodig?

Snert met bacon en rundvlees
Ingrediënten: (Pas de ingrediënten aan als je minder soep maakt)

Ingredients (Let op!, Bereidingstijd ca 2 uur)

  • Basis erwtensoep van Honig 6 pak 6ltr.

  • Gelderse rookworst Unox 4 zakken 285 gram.

  • Soepgroenten twee zakken 500 gram.. (wortel bloemkool selderij)

  • Drie grote preien

  • Baconreepjes 3 bakjes 150 gram.

  • Runder riplappen ong 1kg.

  • Rollade kruiden eigengemaakt.

Pak een braadpan doe er wat olie of braadboter in, en bak de braadlappen iets aan. Dus zeg maar de braadlappen dichtschroeien met geweld:) nee joh geintje man, licht aanbraden en even op een bordje leggen.

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Kook ongeveer anderhalve liter water in de waterkoker, en gooi het water bij de braadpan in. Zet het gas laag en wacht een paar minuten voordat je de riblappen erin dompelt. Als je het vlees in de pan laat liggen en daar kokend water bij doet dan wordt het vlees taai en droog.

En dat willen we natuurlijk niet hè mafkees. Goed flikker de lappen erin en donder het deksel erop. Gas op allerlaagst, ongeveer 2 uur stoven. Kijk, je raad het denk ik al wel hè, tijd voor een biertje man.

Snert met bacon en rundvlees
Runderlappen in het water flikkeren

Snij de prei in kleine stukjes, geen ringen van snijden maar gewoon in kleine stukjes. Pak een wok en flikker er wat braadboter of olijfolie in. Gooi de gesneden prei en de bacon reepjes in de wok. Bak even zo’n 5 minuutjes aan.

Snert met Bacon en rundvlees
Bacon en prei ff aanbakken
Snijden van de prei

Pak nu een grote kookpan, ik maak 6L soep, dus ik gebruik een soeppan van 10 liter. Als je ook 6 liter soep wilt maken en je hebt niet zo’n grote kookpan dan kun je het natuurlijk ook verdelen over twee kookpannen, hahaaaaa, slim van mij hè.

Alhoewel dan zit je wel te eikelen, en het staat wat amateuristisch.

Snert met Bacon en rundvlees
Grote kookpan van 10L

Maar goed het gaat om het eindresultaat. Als je er twee kookpannen voor gaat gebruiken zorg dan wel dat de basis goed is. En daar bedoel ik mee dat de soep in beide pannen precies dezelfde smaak moet hebben.

Op het pakje staat 1 liter voor de basismix, maar ik houd het altijd iets lager aan ongeveer 100 ml minder. Waarom? Gaat je niks aan:) Nee haha, als je de groente en de prei plus bacon reepjes erbij gegooid hebt, dan verwatert de smaak van de basis.

Is het toch te zout? Dan kun je er altijd wat water bij doen. Het beste kun je het water gebruiken waar de runderlappen ingestoofd zijn, ik had daar nu geen tijd voor om het te laten afkoelen:) Druk met bier drinken:) Laat de soep koken en zet op laag vuur.

Proef de soep nu of die goed op smaak is, ik strooi er wat eigengemaakte rolladekruiden in maar, mocht het nodig zijn breng anders op smaak met peper of Maggi.

Nu de rookworsten uit de plastic verpakking halen en ook uit de binnenzak. Ja je kunt het natuurlijk ook eerst met plastic en al verwarmen in de soep maar dan brand ik altijd mijn tengels aan die worst. Snijdt de rookworsten in kleine fijne dunne plakjes. Oké helemaal klaar? Donder het maar bij in de soep.

Snert met bacon en rundvlees
Rookworsten snijden in dunne plakjes

Houdt goed je rundvlees in de gaten, laat het absoluut niet taai of droog koken. Meestal haal ik de runderlappen iets eerder uit het water, en vervolgens ga ik het al in kleine stukjes snijden. De runderlappen moeten ong 150 min stoven maar, na 120 min heb ik ze al uit het water gehaald.

Het gaar worden gebeurt dan in de soep. Dan moeten de gesneden stukkies rundvlees nog ong 15 min garen, schep af en toe met een soeplepel de soep om om te kijken of het niet meer lichtrood is.

Echt geloof mij de rundvlees maakt de soep, is het rundvlees toch de taai geworden of te droog? Gooi het dan niet bij in de soep, dan verpest je de soep, dan moet je het maar eten zonder rundvlees helaas. Niet zo lekker maar nog goed te vreten man. De Bacon en de rookworst geven al veel smaak.

Snert met bacon en rundvlees
Rundvlees gaar, precies goed en lekker mals

Tip! Als je de volgende dag van de soep wilt eten, ga dan niet de hele pan met soep weer warm maken. Maar, doe het dan in een soepkom en verwarm het dan bijvoorbeeld in de magnetron. Of doe het in een kleine pan en maak het warm.

Niet te lang verwarmen anders wordt het vlees droog. Ik verdeel het in bakjes en doe het in de diepvries, ideaal wanneer je geen tijd hebt om te koken en je hoeft alleen maar warm te maken. Plop, biertje erbij en eet smakelijk.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *