Kruidig rundvlees stoofpotje met linzen

Hallo, zijn we weer met iets nieuws, dit keer een totaal ander recept als je gewend bent van mij:) Natuurlijk wel met het hoofd ingrediënt BIER:) Deze keer gaan we een heerlijke kruidige runderstoofpot maken met een bult vlees

Sorry, vergeten foto te maken van ingrediënten dude

Ingredients

  • 2 Donders grote uien

  • Runderlappen Ca. 500g

  • Bouillonblokje 1 stuks

  • Vleeskruiden

  • Appelstroop

  • Italiaanse roerbakgroenten 400g

  • HAK Linzen Curryschotel zak 550g (Lekker makkelijk)

  • BIER VEEL

Snijd de rundvleeslappen in kleine stukjes, pak een emaille pan met een dikke bodem en doe er een scheut olijfolie in. Een braadpan met dikke bodem houdt beter de warmte vast en is zeer geschikt om rundvlees in te garen.

Schep het vlees een aantal keer om zodat de olijfolie goed op het vlees zit. Kruid nu het vlees met de eigengemaakte vleeskruiden die tevens bij mij te koop zijn:)

Het kan ook met peper, zout, kruidnagel of wat je voorkeur ook is kwa kruiden. Kaneel gaat er ook goed bij. In ieder geval het vlees goed kruiden, en daarmee bedoel ik: Niet te zuinig met de zooi.

Je bent al keigoed bezig, eerst een biertje, die heb je dik verdiend vriend:) Proost!

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Okeeee, pleur de uien er nu ook bij in, oh ja! Eerst ff fijn snijden, vergeten te vermelden dude. No worry, kan nog prima jankerd. Pak anders ff een Chopper voor extra speed:) Fucking ideaal ding gast. Neeee, is geen helikopter zucht:)

Oke, pleur de uien bij het vlees in en bak ff 1 minuutje aan.

Nu is het de tijd voor de appelstroop, lekker smeren met die pikzooi. 5 grote eetlepels door het vlees mikken en goed doorroeren.

Doe ongeveer 1 liter water in de waterkoker en ja dit klinkt raar, laat het water net helemaal koken, maar net tegen het kookpunt aan. Hoe je dit kan weten, gewoon door te luisteren naar de waterkoker pik. Klik is einde oefening, hoor je het water razen dan is het goed.

Waarom het water niet te laten koken? Als je kokend water bij het vlees in knettert dan wordt het vlees droog. Daarom dus dude. Laat de runderstoofpot nu 2 uur stoven op laag vuur, niet laten koken dus! 

En nu tijd voor BIER 2 uur lang…………….DUDE, Geweldig nieuws toch! Niet teveel zuipen want je mot nog dingen erin pleuren straks. Naja kijk ook maar:)

Bier is goed voor je bloeddruk:)

Pak een wok en doe er wat olijfolie in, bak de italiaanse groente ff 2 minuten aan. Haal van gas af, gooi de Hak groenten erbij in. Mocht je liever kiezen voor verse groenten of linzen  dan zoek het lekker zelf maar uit hoe je het maakt moet:).

Als de runderstoofpot 2 uur lang heb gestooft dan afgieten, pleur nu de groentenzooi erbij in en vreten maar. Ik bedoel: Eet smakelijk mafkees, latersssss. Rundvlees kun je ook prima bereiden in de Airfryer of stoomoven.

Serveertip: Lekker met Basmatirijst of zoete aardappel, aardappel pureetje wil ook prima gast.

Rundvleesstoofpot met linzen
Rundvleesstoofpot met linzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *