Rundvlees in de stoomoven – Kan dat?

Rundvlees in de stoomoven of dat kan? Zekers zekers kan dat! En nog donders fijn ook, super lekker mals vlees, donders lekker. De meeste onder ons zullen wel de runderlap in de braadpan gooien en 2 uur laten stoven. En natuurlijk kan dat ook prima man, gas niet te hoog zetten met het laten sudderen:)

Ook in de Airfryer kun je een lekkere runderlap bereiden man, kijk hier maar even! In de Airfryer hoeft het lang niet zo lang te garen (stoven). Dus geen 2 uur stoven maar veel korter, ongeveer 3 kwartier. Ook donders mooi werk hoor:)

Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?

Maar goed, we gaan het nu hebben over rundvlees in de stoomoven en dat het donders lekker is:) Vooral als je de juiste marinade en kruiden gebruikt, maar daarover later meer en wordt uitgebreid verteld welke kruiden erin zitten en welke marinade ervoor wordt gebruikt.

 • Benodigdheden:
 • Runderriblap
 • Conimex Ketjap Manis
 • Go-Tan Sweet chili saus
 • Vleeskruiden
 • glazen schaal met deksel
 • Stoomoven:)
Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?

Kruiden runder-riblap

Goed, ik naar de Coop om een runderriblappie op te halen en de chilisaus die op was:) Ketjap Manis saus genoeg in huis. Ik heb een runderriblap van net geen 500 gram in huis gehaald, eerst natuurlijk flink kruiden met mijn eigengemaakte vleeskruiden.

Deze zijn trouwens te koop:) Anders kruiden naar smaak met peper en zout, pak een schaal en giet een flinke scheut Ketjap Manis erin, pak vervolgens de chilisaus en ook hiervan een flinke scheut.

Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?
runderriblap gekruid

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Eigenlijk ligt het er een beetje aan hoe groot je schaal is, ik gebruik een ronde schaal waar de runderlap net in past, dus een flinke scheut van beide sauzen is dan genoeg. Gebruik je een grote schaal dan is er iets meer nodig als een scheut.

Eigenlijk moet je wel een schaal hebben met deksel om de runderriblap goed te kunnen bakken en stoven. Ik gebruik glazen ovenschalen die ik al in jaren in bezit heb.

Deze ovenschalen van het merk Pyrex zijn donders fijne schalen en gaan erg lang mee, ideaal dus om veel vlees mee te stoven of te bakken, naja iets anders ken natuurlijk ook:)

Goed! De sauzen zijn nu gemengd in de ovenschaal, giet er nu een scheutje water bij. Niet teveel water want dan proef je de kruiden niet meer. Het moet eruit zien als een soort sju, een klein laagje onderin de pan en dus nu in de ovenschaal:)

Schuif de schaal in de stoomoven en met mijn Siemens stoomoven klik je eerst op menu, dan op gerechten/vlees/rundvlees/gestoofd rundvlees en vervolgens kan je kiezen hoeveel gram je wilt stoven. En dan is het eigenlijk niet meer dan een koel biertje opentrekken en wachten:)

Wil je graag een stoomoven proberen of aanschaffen? Deze zijn er ook in vrijstaand, kun je dus ergens op zetten bijvoorbeeld je aanrecht. Die hoef je dus niet in te bouwen!

Kijk dat scheelt je al weer een mooi klote klusje heh:) Dit is zon ding wat ik bedoel.

Na een uurtje ongeveer even je biertje neer zetten en de schaal uit de oven halen om het lappie ff te draaien en de marinade eroverheen scheppen, dan rap weer de oven in en bier drinken:)

Rundvlees in de stoomoven - Kan dat?
Ziet dat er lekker uit of niet

Het eindresultaat mag er zijn hoor, heerlijk mals gekruid rundvlees. Ik had al een mes gepakt maar toen mijn vork erin ging viel het vlees al bijna uit elkaar zo mals.

I LOVE IT:) Pak je biertje er weer bij en ga genieten van dit heerlijk stukkie vlees man:) Tot gauw man, tjooooo.

7 reacties

 1. Wat leuk, iets tegen komen voor de Siemens stoomoven!
  Het is eigenlijk gewoon wat de oven al aangeeft. Maar voor mij werkt het toch goed om het als recept ergens te vinden..
  Dus hartelijk dank voor het delen.
  Vanavond gegeten, hij was heerlijk mals. En super dat je er geen werk mee hebt. Vlees erin, na uurtje draaien en na 2 uurtjes eruit. Geweldig!
  Je woordkeus vind ik daarentegen dan wel verschrikkelijk. Ik had hem al bijna weggeklikt.. toch geprobeerd.
  En nee, er kwam geen onweer, maar het was wel onweerstaanbaar lekker!
  Goed stukje vlees zo!

  Ik kan niet vinden hoe ik kan zoeken op de site. Maar heb je nog meer voor de stoomoven online staan?

  • Hoi Alike,

   Heel leuk om te lezen dat je het recept geprobeerd hebt in de stoomoven, ja de woordkeuze is wel een dingetje idd. Eigenlijk om eerlijk te zijn heb ik deze website voor mijzelf gemaakt:)

   Dat klinkt misschien raar maar, ik probeer vaak recepten uit en dan op mijn eigen manier met bijvoorbeeld andere kruiden of ingrediënten en als het erg lekker is, dan wil graag weten wat ik gebruikt had. En daarom tik ik het in op deze website omdat schrijven mij moeilijker afgaat:)

   Ik gebruik een nonchalante manier van schrijven omdat het toch niet bedoeld was voor online content. Maar puur was voor mijzelf om deze recepten te onthouden voor herhaling. Echter kregen mijn kameraden hier lucht van en werd het op de whatsapp gezet in een groep:)

   En vaak krijg ik te horen op een feestje of verjaardag wanneer ik weer iets nieuws ging plaatsen. Niet dat ze benieuwd waren naar het recept maar, ze wilden gieren en lachen om mijn omschrijving van het recept:)

   Inmiddels heeft de website meer dan 50 bezoekers per dag wat dus niet de bedoeling was maar, dus vandaar dat ik mijn schrijfstijl niet meer aanpas, en eigenlijk bevalt mij het schrijven zo ook wel haha.

   Maar nee, ik heb niet meer recepten voor de stoomoven. Ja behalve de lasagnes dan:) Bedankt voor het lezen en reageren Alike.

   • Alike, ja je kunt wel zoeken trouwens op recepten als je op het grootverglas klikt:)
    Ik moet inderdaad de recepten nog beter verdelen in categorieën. Nooit aan gewerkt omdat de website voor mijzelf was bedoeld:)

 2. Dank voor je heldere uitleg van de recepten. Erg jammer dat je nogal grove taal gebruikt. Voor mij een reden om niet meer te kijken. Mss een idee om hier wat beter op te letten. Zou voor veel mensen fijn zijn.
  Succes met je lekkere recepten.

  Vr.gr. Heleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *