Rundvlees in de Airfryer – kan dat?

Rundvlees uit de airfryer, ik heb me rot gezocht op het internet! Kan rundvlees in de Airfryer? Nergens kon ik wat vinden daarover, wel veel vragen over hoe dat moet en of het kan.

Toen dacht ik Fuck it: Gewoon uitproberen man:) En dat heb ik dus gedaan, wat het eindresultaat is lees je verder in het artikel.

Benodigheden:

 • Een Airfryer:
 • Runder/riblap
 • kruiden naar wens
 • Stroom
 • Vertrouwen

Ik ben dus even naar Coop geweest om een runderlapje te halen, het is een runderriblap geworden:) Deze runderlap weegt 450G, een beste lap dus:) Goed! Ik kruid de lap eerst met chilikruiden en eigenmaakte rolladekruiden (heerlijk gebruik bijna overal voor) rondom. Ik verwarm de Airfryer voor op 200 graden.

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Goed veel kruiden gebruiken

Ik gebruik hiervoor een Airfryer gekocht bij de Action (prima ding) voor weinig, deze Airfryer werkt net zo goed als de Philips Airfryer die veel duurder is. Alleen is de Philips Airfryer xxl wel wat groter en perfect dus voor de grotere lappen:) Goed de Airfryer opwarmen naar 200 graden

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Airfryer van de Action

Vet de bodem of het rooster in met olijfolie, of welke olie je voor handen hebt, ik zou geen motorolie gebruiken trouwens:) Flikker de dikke lap in de Airfryer en zet de timer op 15 min op 200 graden, 15 min later PING:) De runderlap ziet er dan zo uit!

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Mooi bruin man

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Kijk1 Dat gaat de goede kant op haha, mooi man. Goed! Tong weer naar binnen en flikker de runderlap maar weer in de Airfryer. Zet hem nu op het standje 150 graden en de timer op 30 min.

Wachten duurt lang lalalala, 30 min later PING. Als de donder naar je Airfryer toe en gaan kijken:) Ik zag toen dit!

Rundvlees in de Airfryer - kan dat?
Niet gek toch?

Nou? Niet gek toch haha, nee vindt ik niet! Tis natuurlijk een probeerfase met een runderlappie in de Airfryer. Goed! We zijn nu even denken, 45 min verder. De runderlap heeft 15min op 200 graden gestaan en 30min op 150 graden.

En nu? Wat gaan we nu doen? Ik zou zeggen, pak je favoriete saus erbij en ga aan tafel! Ja! Echt waar na 45min is die klaar om te eten! Ik heb het mes erdoor gehaald en bekijk het eindresultaat.

En om heel eerlijk te zijn was die zelfs iets droog nog! Dus dat betekent hij hoeft er helemaal niet zolang in!

Ik zou zelfs de 15min op 200 graden gaan vervangen voor 15min op 180 graden, maar ik hoor graag reacties van iemand die het gaat proberen!

25 reacties

 1. Was heerlijk, maik we hebben zo wat gegeten met gebakken aardappeltjes, de rest in stukjes sudderen in juspan met siepels en hatchee kruiden(uien hi.hi)met rode kool en blokjes aardappels, wat over is vries ik in voor één luie weekend succes allen ,ma ik volgen is top recepten liefs ANJA.

 2. Eerst aanbakken op hoog vuur in de pan/of hoge temperatuur in de airfryer. daarna zou ik kiezen om het stuk vlees met ev. gewenste groenten en kruiden in aluminiumfolie te wikkelen. Daarbij wat vocht toevoegen: bijv. Bier, wijn of bouillon. Dan op lage temperatuur (60/70 graden) langzaam laten garen. Check tussendoor geregeld hoe het vlees zich verhoudt en pas daar je tijd op aan (langer/korter). Deze methode is minder snel maar gegarandeerd mals. Je kunt op deze manier zelfs draadjesvlees maken. Succes! En bonne apetite!

  • Rogier, Bedankt voor je reactie man Top! Dat ga ik ook proberen en dan natuurlijk wel met bier haha:) Echt geweldig dat je de moeite neemt om dit te delen man. Super tof, ik wil je belonen met een zakje eigengemaakte unieke kruiden als je daar belang bij hebt? Laat maar horen als je belangstelling hebt op kroeze70@gmail.com

 3. Alle tips van voortschrijdend inzicht gebruikt, dus ‘aanbraden’ 5 min. op slechts 180° en ‘sudderen’ op 150° nog iets korter (25 min.), en het resultaat was prima te eten (riblap ca. 350g op een rooster boven het braadpan-hulpstuk in een Philips XL Airfryer). Wel ietsje droog, en vooral de buitenkant wel erg stevig. Daarom ga ik een volgende keer een trucje toevoegen dat ik al eerder met succes heb gebruikt bij ander eten dat daar gevoelig voor was: een laagje water in de buitenbak, iig in het sudder-stadium dat normaal in de braadpan immers ook in jus dus vochtig gebeurt, zodat wat stoom ontstaat. Misschien ook een tip voor anderen?

  • Hallo Ferry, erg bedankt voor reactie. En super bedankt voor het meedenken! Laat je het ff weten als dat beter gaat? Alvast bedankt.

   Heb je belang bij een Gratis zakje eigengemaakte kruiden? Als dank voor je uitgebreide reactie, je hoeft enkel de verzendkosten te betalen van €2, ik hoor graag van je! laat maar even weten via deze contact knop.
   Groeten Maik

   • Hallo Snoet,

    Gewoon proberen, het kan eigenlijk niet mis gaan. Haal het vlees er gewoon eerder uit en snij het door. Zo voorkom je dat het droog wordt.Succes

 4. Recept zonder al dat overdreven geouwehoer erbij:

  Runderlap kruiden met kruiden naar keuze.
  Airfryer voorverwarmen op 180 graden.
  Riblap in mandje en 15 min. bakken op 180 graden.
  Daarna 30 min. op 150 graden.

 5. Net de airfryer bij de Action gekocht.
  Ben niet een keukenwonder dus kan wel wat recepten gebruiken voor de Airfryer.
  Heb nog een riblap in de vriezer dus ga het proberen.

  • Hoi Peter,

   Dat is alvast een goed begin:) De zelfgemaakte hamburgers gaan er ook erg goed in.
   Heb je belang bij een Gratis zakje Sallandse kruidenmix? Laat het me even weten.

   Groeten Maik

 6. Ik heb zelf de xxl Philips airfryer. Ik doe er 2 stukken runderlappen in.Oven voorverwarmen op 200gr.Vlees er 10 minuten in, daarna nog 10 minuten op 160 gr.Even checken met de vleesthermometer qua temperatuur, en daarna smullen. Het lijkt wel biefstuk.

  • Hallo Corrie,

   Dat klinkt inderdaad erg goed en smakelijk haha, dankjewel voor je reactie!
   Mocht je een Gratis zakje Sallandse kruiden willen proberen, laat het me even weten!

   Groeten maik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *