Quiche met gehakt – Bacon en champions

Hallo luitjes, hier we zijn er weer met een nieuw recept. En dit keer wordt het een quiche met gehakt, bacon, ham, groenten  en champignons. Dit recept is erg makkelijk te maken en zal zo’n 45 min in beslag nemen, baktijd ingerekend.

Heb wel vaker quiche gemaakt maar deze is wel erg lekker. Maar goed smaken verschillen natuurlijk:) Gewoon proberen en bakken met dat spul. Begin eerst met een koud biertje, dat helpt tegen de zenuwen. Oh ja, wat ben je nodig, ook wel handig om te weten haha. Komt tie:

Ingredients

 • 6 Eieren

 • Koopmans bladerdeeg

 • Hamreepjes 150g

 • Baconreepjes 150g

 • Macaroni/Spaghetti groenten 400g

 • Blueband kookroom

 • Gehakt rund ca 500g

 • Kaneel kruiden

 • Vleeskruiden

 • Chilisaus

 • Ketjap Manis

 • Olijfolie

 • Bakblik/ovenschaal

Oké nu weten we wat voor nodig hebben en gaan we beginnen met knooien in de keuken, bakken met dat spul. Hoo, stop de tijd, eerst even een kouwe pakken.

Zet de oven aan op 200 graden en vet je bakblik of ovenschaal in met chilisaus, dit mag best ruim hoor. Dit voorkomt dat de quiche aan je bakblik/ovenschaal blijft plakken.

Nu pleur je het gehakt in een ruime bakpan, het liefste in een grote emaille pan. Maak ff het gehakt een beetje los en gooi dan de bacon en ham erbij in. Kruid het gehakt met vleeskruiden of peper en zout. Bak dit even 5 min aan op middel vuur.

Quiche met gehakt - Bacon en champions
Quiche met gehakt – Bacon en champions

Pak de groenten en snij deze ff wat kleiner of gebruik een keukenmachine zoals in de video hieronder. Grote stukken in de quiche is niet te vreten. Tenminste dat vindt ik:)

Quiche met gehakt - Bacon en champions
Quiche met gehakt – Bacon en champions

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Quiche met gehakt – Bacon en champions

Dit recept begon al best wel heftig niet? Tijd voor een biertje, plop:) Pleur nu de groenten bij het vlees in en bak dit zo’n 5 min aan op middel vuur. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en haal de plakken rustig van elkaar af zodat ze niet breken.

Dus niet met je grote mannen klauwen het met lompe kracht van elkaar af proberen te halen:)

Quiche met gehakt - Bacon en champions
Quiche met gehakt – Bacon en champions

Breek nu de 6 eieren in een kleine steelpan en doe er ongeveer 100ml kookroom bij, klop dit met een garde tot het een lichte egale kleur krijgt en laat het licht koken. Zie onderstaande video.

Pak een vergiet en gooi de pan met vlees erin, laat alle vocht er goed in uitlekken. Dit wil je niet in je bakblik hebben, dan wordt het een 1 grote teringzooi. Pleur nu de mix van ei en room in de grote emaille pan en gooi vervolgens het vlees erbij.

Roer dit goed door elkaar. Pffffff, wat een werk zeg, tijd voor een biertje man. Buuurrrpp, okeeee verder. Geen nood, we zijn bijna klaar, dan kan je het kistje ff leeg drinken:) Pak de bladerdeeg en haal de folie van de plakken af. Bedek en vouw de bladerdeeg plakken zoals in onderstaande video wordt voor gedaan.

En even met chilisaus insmeren.  Nou pleur de zooi 30 minuten in de oven en je hebt een fijne quiche. Proost en tot de volgende keer. Yooooooooo

Nou gaat best goed toch? Of heb je de boel weer laten verknooien:) Na 30 min in de oven ziet die van mij er zo uit, ja ik bedoel de quiche dan heh:)

Nou vreet ze en tot horens heh, mazzelllll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *