Oud brood weggooien? Natuurlijk niet! – piraten Scheepjes van maken!

Wat lees ik nou piraten Scheepjes maken van oud brood? Jazeker! Zonde om oud brood weg te gooien toch? Of je geeft het aan de geiten of je maak er heerlijke piraten Scheepjes van:)

Tevens kun je ook prima wentelteefjes maken van oud brood, en die zijn ook erg lekker. Mijn dochter is daar een expert in haha, daar komt nog wel een keer een recept voor op maiksrecepten:)

Wat zijn in godsnaam piraten Scheepjes?

Nou eigenlijk is mijn vrouw op het idee gekomen om oud brood te gaan roosteren en gaan snijden in soort van Scheepjes. Eigenlijk om onze jonge dochter brood te leren eten omdat ze helemaal geen brood lustte. En nu ze 13 jaar oud is eten we ze nog haha, waarom? Donders lekker man!

Maar geen idee hoe ze aan de naam komt piraten Scheepjes:) Dus stel mij daar alsjeblieft geen vragen over haha. Mwa ze zien als je een beetje fantasie hebt er wel uit als scheepjes. Maar geen idee dus, maar ze zijn wel tering lekker. En dat is een dikke feit.

Piraten schepjes maken
Kijk dit zijn duidelijk piratenscheepjes

Benodigdheden piratenscheepjes

Piraten schepjes maken
Benodigdheden piratenscheepjes maken

Ingredients

  • Oud brood

  • Olijfolie

  • Kruiden (naar smaak)

Hoe piratenscheepjes te maken?

Strijk het ouwe brood met olijfolie in en bedek het met goed wat Italiaanse kruiden, mocht je niet van Italiaanse kruiden houden dan kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor peper en zout. Of natuurlijk kruiden naar wens zoals kaneel, peterselie, paprikapoeder etc.

Piratenscheepjes maken doe je zo

Doe dan het brood in de oven of Airfryer en bak tot het brood knapperig is. Meestal zet ik de grillstand aan in de oven en doe ik ze 5 minuten erin. Met de airfryer zal het ook wel rond de 200 graden ongeveer 3 minuten zijn. Dat is gewoon een kwestie van proberen.

De airfryer vindt ik trouwens een machtig fijn ding, je kan er van alles in bereiden zoals gehaktballetjes, rundvlees, gerechten met bladerdeeg gaan er ook erg goed in.

Piraten scheepjes zijn dus heel erg lekker bij verschillende soorten soepen zoals mijn favorieten snert en groentesoep of bijvoorbeeld als snack op tafel te zetten met een verjaardag. Dan zal ik er wel een sausje bij zetten bijvoorbeeld heksenkaas, knoflooksaus, aioli etc 

Piraten schepjes maken
Piratenscheepjes maken van oud brood (eindresultaat)

Denk erom dat je niet uitdroogt, helemaal vergeten te zeggen dat je eerst een biertje moet pakken:)

Eet smakelijk en reacties zijn meer als welkom. Mazzellllll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *