Lasagne in de pan met Cheddar – Tering lekker Dude!

Eyyyy mafkezen, daar zijn we weer BOEM. En jaaaaaaa! Weer met koud bier, ehh bedoel een nieuw recept om je klauwen bij af te likken:) Ja vind deze zelf wel heel goed gelukt, en we hebben het dan over Lasagne in de pan met Cheddar kaas.

Dit is nu het derde recept wat ik maak met lasagne, de een was met gehakt&Bacon, de andere met Kebab. Begrijp me niet verkeerd, die zijn ook best lekker hoor. Die met Kebab vind ik persoonlijk iets minder maar anderen kunnen die wel weer waarderen:).

Maar deze heeft toch echt mijn smakelijke voorkeur zeg, donderju wat lekker:) Lasagne met gehakt, paprika, prei, ui en veel kruiden en natuurlijk de Cheddar kaas. Goed, het slijm zal nu al wel uit je muil komen lekken. Pak eerst even een koud biertje man om bij te komen:)

Moeilijkheidsgraad: Stelt geen donder voor, een kind kan de was doen, putjesschepper op zee, veters strikken is moeilijker, hond uitlaten, je vrouw gelijk geven is het toppunt. Met andere woorden: Net zo makkelijk als een biertje doppen als het mag van je vrouw:)

Oke, deze zooi ben je nodig:

Ingrediënten Lasagne in de pan
Ingrediënten Lasagne in de pan

Ingredients

 • Rundergehakt 500g

 • 3 Uien

 • 2 paprika’s rood

 • 1 Prei

 • Lasagne bladen

 • Lasagnemix Honing

 • Heinz tomato Frito pakje

 • Chilikruiden

 • Eigengemaakte vleeskruiden

 • Chilisaus

 • Ketjap Manis saus

 • Olijfolie

 • Stroop

Giet wat olijfolie in een emaille pan om vervolgens daar het gehakt erin te pleuren. Maak het gehakt los van elkaar met een spade.

Haal nu van het gas af, het gehakt is nu nog niet rul maar rauw. Dit komt laterrrrrrrrrr.

Tip: Gebruik wel een kwaliteit Emaile pan met een dikke bodem zoals deze BK braadpan.

De dikke bodem houdt extra lang de warmte vast en is snel warm. Perfect voor Lasagne in de pan:) Wel minimaal 25cm, mooiste is nog iets groter zoals 30cm. Dan wordt de zooi beter gaar.

Pel de uien en versnipper deze. Snij ook de prei in kleine stukjes. Voor de paprika’s hetzelfde recept:) In kleine stukjes dus prutser:) Zelf gebruik ik altijd mijn favoriete Chopper, donders makkelijk ding gast:)

Zijn er tering veel van maar deze Chopper gebruik ik zelf en mocht deze een keer stuk gaan dan wil ik exact dezelfde:) Machtig fijn ding dude.

Ga nu eerst het gehakt kruiden met mijn eigen gemaakte unieke kruiden die tevens te koop zijn. Je kunt het ook kruiden met bijvoorbeeld peper en zout. En iets chilipoeder. Mocht je niet van scherp houden laat dan de chilipoeder eruit.

Oké pleur nu alles bij elkaar in en maak het gehakt rul. 

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Maak de lasagne mix aan in een aparte kookpan, op het pakje staat op 500 ml melk en 500 ml water aanmaken met de mix. Pas op dat je geen vol gas geeft op kookdingetje, want dan brand de zooi je aan.

Ik laat bij deze de melk weg en kies voor ongeveer 600 ML water. Dit doe ik omdat anders de saus veels te dik wordt.

Gooi het pakje Heinz frito door de saus en meng het goed. Doe door de saus nu een scheut chilisaus en ketjap Manis saus. Vervolgens een scheut stroop er door.

Proef nu even of de saus naar wens is, her moet licht zoet en licht kruidig zijn. Pas hem anders aan naar smaak.

Breek nu de lasagnebladen en kleine stukjes en flikker ze door de saus heen. Ik doe er een pakje met lasagnebladen in, dat zijn er ongeveer 8.

Lasagne in de pan
Breek de lasagne bladen in kleine stukkies

Pas dit ook aan naar smaak, als je het lekker vindt om meer lasagnebladen erin te doen pas dan wel op met de garing.

Als je er teveel in doet worden de bladen niet gaar.

Giet nu het gehaktmengsel in een vergiet om alle sappen eruit te laten lekken. Laat het mengsel even in het vergiet, gewoon nu de saus met de lasagnebladen in de emaillepan waar het gehaktmengsel in zat.

Gooi nu het gehaktmengsel weer bij de saus in en roer het goed door elkaar. Pak nu de cheddar kaas en leg deze een kleine stukjes over het gehaktmengsel heen.

Lasagne in de pan
Kleine stukjes Cheddar kaas over de lasagne

Nu het deksel erop en drie kwartier wachten, op laag gas laten gaar worden. Tijd om 3 kwartier bier te gaan drinken als een malle.

Proost Amigo!

Inmiddels drie kwartier later hik burpppp. Loop nu kaasrecht naar je keuken toe en haal het deksel van de pan om te kijken of het kaas gesmolten is.

Lasagne in de pan
Als de Cheddar kaas gesmolten is kun je vreten

Zo niet deksel er weer op, gas een tandje hoger. En ga maar weer bier drinken een kwartier lang. Als de kaas gesmolten is de lasagne klaar.

Lasagne in de pan
Lasagne in de pan bereid

Eet smakelijk dude en tot latersssss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *