Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer – Heerlijk bij een biertje

Kleine gehaktballetjes in de airfryer zijn heerlijk bij een potje bier, maar ook heerlijk bij het avondeten. Bijvoorbeeld met pasta, roerbak groente, rijst, noem ze maar op.

Zelf vind ik het donders lekker als ze uit de airfryer komen, eigenlijk nog lekkerder als uit de braadpan. Echter zelf vindt ik wel veel verschil zitten in wat voor een gehakt je gebruikt.

Persoonlijk vind ik als ik gehaktballen of balletjes maak van halfomhalf gehakt dat lekkerder in de braadpan als in de airfryer. En andersom met rundergehakt wat veel lekkerder uit de airfryer komt mits je kleine gehaktballetjes maakt. Grote worden eerder droog in de airfryer, kan natuurlijk wel maar is veel gedoe:).

Maar goed vandaag gaan we gehaktballetjes maken van rundergehakt, ff naar de Coop geweest shoppen. Eenmaal thuis was ik 2 kilo rundergehakt rijker:) Maar goed laten we eerst maar eens kijken wat we allemaal nodig hebben! Ik gebruik in ieder geval deze kruiden zowiezo voor alles dus ook bij het gehakt:)

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
Benodigheden

Benodigheden:

 • Rundergehakt
 • Airfryer (welke boeid niet)
 • Conimex Ketjap Manis
 • Go-Tan Sweet chili saus
 • Hela Kruiden Ketchup Curry Original
 • Vleeskruiden (Eigen recept)
 • Kaneel
 • Paprika
 • Peterselie
 • Silvo mix voor gehakt kruiden (of een zakje gehaktmix kruiden 40g)
 • Gehaktballetjesdraaihanden:)
Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
kruiden voor gerecht gehaktballetjes in airfryer

Kruiden gehaktballetjes licht pittig en zoet

Allereerst flikker het gehakt in een grote schaal en meng de kruiden er doorheen, de hoeveel kruiden is een beetje afhankelijk wat je smaak is, zelf houd ik van licht pittig en iets zoet. Vandaar deze combinatie van de kruiden:)

Eigenlijk doe ik van de sauzen een flinke scheut curry, ketjap en chilisaus erin en de kruiden ook niet te zuinig, ja eigenlijk gewoon naar smaak. Vooral de kruiden zijn hier erg belangrijk met name de gehaktkruiden van Silvo, Zelf probeer ik eerst 2 a 3 balletjes uit of er wat ontbreekt of te weinig in zit kwa kruiden.

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
Rundergehakt met de kruiden gemengd

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Wees vooral niet te zuinig met de gehaktkruiden van Silvo, als je een zakje koopt van 40g is dat goed voor 500g rundergehakt, wel mis je de eigengemaakte vleeskruiden die ik gebruik, dit kun je redelijk goed maken met kruiden zoals peper, zout, of kruiden naar smaak. Echter zijn de eigengemaakte vleeskruiden ook te koop bij mij:)

Bereiding gehaktballetjes in de airfryer

Goed! Alles goed mengen zodat de kruiden door het hele gehaktmengsel zit, voel wel even hoe het nat of droog het gehakt is. Hiermee bedoel ik, dat het gehakt niet te nat moet zijn zodat je er geen bal van kan draaien maar het op een hamburger gaat lijken, ook best lekker trouwens::)

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
Gehaktballetjes in de airfryer

Tip

Is het gehakt te nat? Gooi er dan wat paneermeel doorheen of kruimel een beschuit en meng het er door heen. Maar te droog is ook niet fijn want dan gaat de bal gauw kruimelen en valt dan uit elkaar bij bereinding. Is het gehakt te droog? Gooi er dan iets chilisaus of Ketjap Manis erdoor heen.

Oke!, draai er nu kleine balletjes van. Net een slag groter als een soepballetje. Verwarm de airfryer voor op 180 graden, zelf zet ik hem op 11 minuten en bij 10 minuten knetter ik ze erin.

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
Airfryer voorverwarmen

Let wel op dat de airfryer door telt  terwijl je bezig bent de balletjes erin te flikkeren na het voorverwarmen. Ten minste de mijne de Philips XXL telt wel door als je de lade opent om er wat in te gooien. Na het voorverwarmen doe er ff bakpapier in anders krijg je zo’n smeerzooi in de pan.

Tip!

Let hier wel bij op het bakpapier niet er al in te doen bij het voorverwarmen, als er niks op het papier ligt zuigt de airfryer het papier op en kan er een fikkie ontstaan:) Moet je niet willen. Dus pas na voorverwarmen het bakpapier erin en dan de balletjes.

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
bakblik speciaal voor de airfryer

Zelf gebruik een bakblik die speciaal voor de airfryer is gemaakt, donders makkelijk ding. Vet het bakblik wel even in met wat boter of olie. Goed, zoals al gezegd, verwarm het ding voor op 180 graden en zet de timer op 11 minuten, staat die op 10 minuten flikker dan gauw de verse balletjes erin hoppa!

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje
Gehaktballetjes na 5 minuten even draaien

La dicht, na 5 minuten ff de balletjes draaien zodat ze lekker rondom bruin worden. Ping!!!! De 10 minuten zijn om en de balletjes staan heerlijk mals en sappig te wachten op je:) Nou, donder de laptop aan de kant en ga smullen:) Eet smakelijk en tot de volgende keer

Kruidige zoete Gehaktballetjes in de Airfryer - Heerlijk bij een biertje

Enjoy your meal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *