Kruidige macaroni met gehakt en Bacon – Hemels lekker

Kruidige macaroni met gehakt en bacon, hoe lekker klinkt dat?  ik vind het Donders lekker,  sowieso vind ik pasta heel erg lekker maakt niet uit wat. Of het nou spaghetti is macaroni of bami Het is allemaal lekker met een beetje gehakt of spekjes erbij.

Natuurlijk is het ook niet verkeerd om een koud pilsje erbij te hebben:) Dit recept is echt niet moeilijk hoor, een kind kan de was doen of je schoonmoeder:)

Maar goed, vandaag wordt het dus macaroni wat licht kruidig is met gehakt en bacon,  natuurlijk ook met veel groenten en specerijen. Vooral de Bacon maakt het erg lekker.

Het geeft net iets meer smaak. maar goed dat is natuurlijk wel persoonlijk. Mijn favoriete ingrediënten zijn chilisaus en ketjap manis. Goed wat pleur ik er allemaal in. Kiek maar is:}

Ingrediënten:

 • Olijfolie
 • Ketjap manis 
 • Chilisaus
 • Twee zakjes Silvo gehakt:gehakt met uitjes en gehakt Mexicaans 
 • Drie pakjes Honig mix: Spaghettisaus bolognese, Bami ketjap, Macaroni en spaghetti.
 • Honig macaroni vlugkokend 
 • Macaroni spaghetti groenten 500 gram 
 • Twee paprika’s geel en rood
 • 500 gram rundergehakt 
 • Bacon reepjes 150 gram 
 • Drie grote uien 
 • Eigengemaakte vlees kruiden 
 • Een grote wok 
 • Een grote emaille pan voor het vlees.

De bereiding van de kruidige macaroni met gehakt en bacon 

Begin met het snijden van de paprika en de uien, kijk uit voor jankoogjes mocht die scherp zijn. Snijd de rode en gele paprika in kleine stukjes, snipper de 3 uien fijn. pak een wok jonghuh en doe daar de uien en de paprika in, ook de macaroni spaghetti groenten mogen erbij in geflikkerd worden, nu even lekker wokken man:}

Wok de groente ongeveer 2 minuten op middelmatig gas en haal dan van het gas af.

Pak nu een grote emaille pan voor het gehakt of voor je schoonmoeder als ze lastig wordt:) Doe iets olijfolie in de pan en flikker het gehakt en de Baconreepjes erin. Rul het gehakt iets aan, gooi nu de twee zakjes Silvo gehaktkruiden erdoor.

Kruidige macaroni met gehakt en Bacon
Rundergehakt met kruiden

Roer het goed door elkaar en bak het gehakt en de Baconreepjes ongeveer 1 minut op middel gas. Strooi er een scheutje eigengemaakte vlees kruiden erin. Nu zie je dat het gehaktmengsel wat droog wordt door de kruiden. No problem dude! Kump allemoal weh goed man. Pak ondertussen even een koud biertje, want je bent toch serieus aan het werk nu:} 

Kruidige macaroni met gehakt en Bacon
Bier

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Maar zoals ik al zei: Maak je niet druk om het gehaktmengsel wat droog wordt, daar gaan we nu wat aan doen gozer. Zet wel even het gas van het gehaktmengsel op laag. Pak een klein steelpannetje en doe daar de mix van de Silvo ketjap manis in. 

Gewoon op het pakje kijken hoe je deze mix aan moet maken, dit kan namelijk verschillen per merk. Bij dit pakkie moest ik er 150 ML water bij doen, goed maak de mix en laat deze een minuut op laag gas sudderen, doe er ook een scheurtje chilisaus in. (geheim van de chef)

Kruidige macaroni met gehakt en Bacon
Ketjap Manis Mix van Honig

Gooi nu de Honig ketjap manis mix door het gehakt en meng het goed door, je ziet dat het gehaktmengsel niet meer droog is en je ruikt dat er een nieuwe smaak toegevoegd is. Als je wat anders ruikt ben je hetzelf of je schoonmoeder:}

Zet het gas van het gehaktmengsel op zo laag mogelijk, bij een inductiekookplaat zet je hem op 1, bij een kookplaat op gas kun je beter de pan eraf halen en je schoonmoeder erop zetten:) Nee gein natuurlijk, nee want dat gaat te hard en dan wordt het gehakt droog.

Kruidige macaroni met gehakt en Bacon
Ketjap Manis mix door het gehakt mengen

Doe nu de 2 Honig mixen in de steelpan gooien zoals op de verpakking staat en laat 1 minuut sudderen, doe er ook ff een scheutje chilisaus bij. Kook de macaroni zoals het op de verpakking staat, en giet de macaroni af of wanneer het klaar is.

Tip: Laat de macaroni nog even in het vergiet staan terwijl je de 2 honing mixen eerst in de grote pan flikkerd waar de macaroni in zat.

Kruidige macaroni met gehakt en Bacon
Pasta pan eerst de mix erin doen

Waarom? Dit voorkomt dat de macaroni aan de pan gaat plakken of droog wordt. Hehe, had je niet aan gedacht heh:} Dude relax, deze was gratis man. Tis wel dorstig weer, ff naar de koelkast b.r.b.

Doe er ook even een flinke scheut olijfolie bij, gooi nu de macaroni in de grote pan en meng het goed met de mixen en olijfolie. Donder nu de groente door de macaroni.

Je kunt ook het gehakt er doorheen gooien maar, dit doe ik niet want., we hebben hier te maken in ons gezin met een vegetariër, stja shit happens.

Maar goed, bekijk het van de andere kant, ik heb zo extra vlees haha. Trouwens deze kruidige macaroni is donders lekker bij een koud biertje. Misschien ook wel met wijn maar, geen idee, die zooi drink ik niet. Mietjes drinken wijn! Eyyyy, klaar nu heh, eet smakelijk man! Tot de volgende x gozer!

Kruidige macaroni met gehakt en Bacon
Kruidige macaroni met gehakt en Bacon

enjoy your meal
Buon Appetito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *