Hamburger/Speklap gepaneerd met Ketchup – Geniaal lekker

Yo mafkezen,

Zijn we ff, ik had geen zin om eten te maken maar wel in lekkers hehe. tering wat nu?

Nou, ik heb eerst een koud biertje gepakt om creatieve ideeën te krijgen:) En voila, heb me toch een berg ketchups staan in de kast en ook paneermeel blijkbaar.

Gebruik die 2 dingen nooit ergens voor, naja ketchup doek alleen door mijn slaatje, had je mijn eigen gemaakte rundvlees slaatje al gezien?

Goed ik in de diepvries kijken, donders veel groente en vega shit bah, das donders balen. Lagen wel frikandellen in maar daar kank weinig mee, oh wacht ff.

Onder de bergen groente liggen hamburgers en speklappen, naja goed daar moet wat van te maken zijn toch? Even nadenken terwijl ik er 1 dop plop aaahhhh, lekker man. Tis ook tering warm nu buiten, 30 graden gek, vandaar dat ik geen zin in eten maken heb natuurlijk.

Wel in bier drinken en seks bij de airco:) Maar goed we dwalen af, ehhhh hamburgers en speklap. Kan ook prima op de bbq trouwens, de hamburger en speklap dan heh:)

Dit stelt geen donder voor maar wel met een verrassend resultaat, flikker de hamburgers of speklappen op een groot bord. Smeer het vlees in met ketchup met bijvoorbeeld een siliconen kwastje of gewoon een vork.

Wacht even 10 minuten tot de ketchup iets in het vlees getrokken is en plakkerig wordt zodat de paneermeel goed blijft plakken. Goed over nagedacht heh:) Jaja, laat mij maar lopen ( ff naar de koelkast brb ).

Smeer beide kanten van het vlees in met ketchup en strooi er een dikke laag paneermeel overheen, zoals ik al zei: 10 min wachten dan de andere kant.

Deze is belangrijk:

Pak een braadpan met antiaanbaklaag zodat de paneermeel niet aan de pan gaat plakken, anders krijg je me toch een klerezooi bah. Gebruik je geen pan met antiaanbaklaag, dan flikker dan alles gelijk maar weg einde oefening. 

Deze braadpan vindt ik persoonlijk erg fijn om in te bakken, maar goed ieder Zijn eigen heh:)

Doe bakboter in de pan en bak op middel vuur de speklap aan, niet te hoog want dan verbrand de paneermeel.

Niet te vaak keren, eigenlijk het mooiste is ong 4 x totaal om te voorkomen dat de paneermeel los laat. Maar vooral rustig bakken en voordat je het de eerste keer omdraaid even voorzichtig met een vork eronder wippen om te kijken of het paneermeel mooi egaal bruin is. Zo niet, even laten liggen nog.

Tip: Met hamburgers werkt het precies zo

Nou genoeg geluld weer, doe je ding en eet smakelijk.

Hamburger/Speklap gepaneerd met Ketchup

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *