Groentesoep met rundvlees en bacon – Donders fijn soeppie

Yooo luitjes, zijn we weer met een nieuw recept:) Yes yes, en dit keer een recept voor zelfgemaakte groentesoep met bacon en mals rundvlees. Hoor wel vaker van, nu soep eten met deze warmte? Ja boeie, wat maakt dat nou uit?

Soep smaakt mij altijd wel hoe warm of koud het ook is:) En een lekker groentesoeppie gaat er altijd wel in, maar ook een heerlijke snertsoeppie is altijd welkom. Net als bier, maakt mij ook  niet uit hoe warm het is, het smaakt altijd:)

Al moet ik wel zeggen als het klere heet is smaken ze net iets beter mits ze natuurlijk wel ijskoud zijn heh! Niet zoals mijn schoonpa ze voor je neerzet, tering lauw bah. Moet zeggen gaat de laatste tijd beter:) Maar goed ik dwaal af, soep yesss. Daar gaan we!

Wat zijn we allemaal nodig voor dit soeppie?

Groentesoep met bacon en rundvlees
Benodigdheden voor soeppie

Benodigdheden? Check afbeelding hierboven wat je nodig bent voor 1,5L, niet veel zin dit allemaal uit te typen, misschien later:) Eerst koud biertje Plop:)

Ik maak direct een pan met 10 liter aan soep, dus pas de hoeveelheid aan naar wens en liters. Teveel vlees erin is ook niet lekker.

Allereerst gaan we de Bacon bakken, pak een steelpannetje en doe er wat olijfolie en bak de bekken ongeveer een beetje aan op middelhoog vuur.

Groentesoep met bacon en rundvlees
Bak de Bacon aan in een steelpannetje

Haal het steelpannetje van het vuur en zet even weg. Pak eerst even een koud biertje, je hebt immers al heel veel gedaan:) dik verdiend dus Plop.

Pak een grote kookpan om de soep te koken, ik gebruik een grote pan van 15 liter maar dit is net hoeveel wil je zelf wilt maken. 

Even een dingetje, de soepmix moet je klaarmaken in koud water en dan laten koken maar, het lekkerste is dat de soepmix in het water gegooid wordt waarin je het rundvlees gegooid hebt en de bacon. Een nadeel daarvan is dat het water wel afgekoeld moet zijn voordat je de soep mix erin kunt mikken.

Als ik bijvoorbeeld 10 liter soep wil maken dan maak ik eerst een pan met anderhalf liter water aan en ga ik daar de rundvlees in gaar koken, Vervolgens maak ik de andere 8,5 liter klaar in de grote pan om vervolgens de boel nadertijd samen te voegen om toch de smaak van de bacon en rundvlees te krijgen in de soep.

Groentesoep met bacon en rundvlees
Niet langer als een uurtje laten garen

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Laat het rundvlees ongeveer een uurtje in een pan gaar worden. Laat het absoluut niet te lang garen want het krijgt ook straks nog tijd om iets te garen. Het liefste nog dat het licht rood is en dan direct uit het water halen om verder garen te voorkomen.

Groentesoep met bacon en rundvlees
Haal het rundvlees er op tijd uit zodat het niet droog wordt, iets lichtrood is perfect

Ga nu de hoeveelheid soep koken wat je wilt met de soep mixen met de aangegeven liters op de soep verpakking.Dit verschilt per merk. Wacht tot de soep kookt en goor dan de soepgroenten erin en eventueel vermicelli mocht je dat lekker vinden.

Groentesoep met bacon en rundvlees
Flikker alles in de soep hoppa

Zelf doe ik dat niet want de soep is al vol genoeg:) Flikker nu de soepballen erin en het rundvlees en de bacon. Laat dit alles 15 min op laag gas staan om te voorkomen dat je rundvlees droog wordt.

Je soep is klaar om geconsumeerd te worden, oftewel aan taaaafellllll!!!!!. heb je kids? Trek de wifi eruit dan komen ze vanzelf wel aan tafel:)

Tip: Maak piraten scheepjes bij de soep, tering lekker! (Piraten Scheepjes is brood met een laagje olijfolie en italiaanse kruiden erover heen, in oven of airfryer tot brood knapperig is.)

Reacties zijn meer dan welkom, heb je zelf leuke recepten of ideeën, aarzel niet maar neem contact op!

Groentesoep met bacon en rundvlees
Zelfgemaakte groentesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *