Licht gekruide gehaktstaven met verse groenten gerold in bladerdeeg die je vervolgens bereid maakt in je Airfryer. Donders lekker bij een biertje, echt een aanrader! Maar ja, als ik daar nu zo over nadenk. Wat is er nu niet lekker bij een biertje:)
Maar goed, vandaag gaan we dus gehaktstaven licht gekruid met verse groenten maken in de Airfryer. Iedereen kan dit, het stelt niks voor. En het is super lekker! Ook is dit recept heel makkelijk aan te passen naar smaak.
Ingrediënten
Olijfolie
Rolladekruiden (zelfgemaakte)
Groentemix 450 gram (ik koos groentemix met witte kool/prei/paprika)
Rode en gele paprika
Rundergehakt 1000 gram
Twee zakjes Silvo kruiden (ik koos Mexicaans en uitjes)
Drie grote uien
Twee sjalotjes
Koopmans bladerdeeg (5 pakjes a 10 stuks)
Honing
Go-Tan chilisaus
Italiaanse kruiden
Chili kruiden
2 knoflookteentjes
Conimex Ketjap saus
Baconreepjes 150 gram
Spekreepjes 300 gram
Airfryer
Koud biertje voor tijdens het koken 🙂
Bereiding gehaktstaven
Snijd de uien en sjalotjes zo fijn mogelijk, pers de knoflook of snijd deze zo klein als je kan, veel makkelijker is natuurlijk een keukenmachine als je die hebt, voor degenen die geen keukenapparaat heeft, even lekker rammen op de snijplank.
ik zou zeggen: Leef je uit, denk aan je schoonmoeder:) Dat is een grapje natuurlijk man. Maar goed, back to basic.
Pak een wok, donder er wat olijfolie in, een scheutje bedoel ik. Flikker de ui, sjalot en knoflook erin, fruit het ff 2 min aan op hoog vuur. Even geen bier drinken tijdens het fruiten, anders fikt alles aan:) Nu is de bacon aan de beurt, gooi die er ook ff bij in.
Bak nu nog even 1 a 2 min aan, doe ff op gevoel. Als je geen gevoel hebt, niet aan beginnen maar gewoon bier drinken en thuisbezorgd bellen:) Pizza calzone kip kebab is trouwens heerlijk, broodje döner kebab ook donders lekker:)
Jezus, ik dwaal af, emmm ja de zooi van het gas halen. Goed goed, fase 1 voltooid, lekker man. Doe rustig aan en drink eerst ff een koud biertje.
Oke , nu de paprika snijden in kleine blokjes, pak een wokkie en gooi er wat olijfolie in, bak de paprika ff 1 min aan, flikker nu de spekreepjes er bij en de wokgroente en bak ff 2/3 min op hoog vuur, veel roeren of op gevoel.
Heb je geen gevoel? Ga dan naar de cafetaria en bestel een paar frikandellen speciaal:) Als je toch daar besteld, probeer dan ook ff een kapsalon met shoarma, donders lekker man. Ook lekker bij een biertje trouwens:)
Goed goed, fase 2 voltooid dude! Zij ik toch is kinderspel. Hooooo, haal wel ff wok van gas af. Fase 3 komt nu, pak ff een koud biertje en relax. Klok klok, kijk meteen ff of bier ergens in de aanbieding is:)
Anno 2021 is helaas een kut jaar geweest door de Corona, maar wel vele bier aanbiedingen kunnen scoren hehe. Nu is dat gebeurd helaas en moet je het doen met 25% korting ipv een kratje Heineken/Hertog Jan/Grolsch voor 8,99. Shit Happens!
Ze zeggen al tegen mij van ga wijn drinken is veel goedkoper, geprobeerd natuurlijk maar verschillende wijnen geprobeerd maar wat een baggerzooi. Niet te zuipen die zooi haha.Bier Hier!
Oké, pak een grote pan waar je het gehakt in kunt bakken, ik gebruik dus 1 kg rundergehakt wat goed is voor zo’n 50 gehaktstaaffies. Natuurlijk meegerekend de hoeveelheid groente die ik gebruik.
Dit alles kun je aanpassen naar de hoeveelheid die je wilt opvreten, ik bedoel je nodig hebt:) Oke, pak de fles met olijfolie en laat je gaan, ik bedoel een scheutje olie in de pan:)
Flikker het gehakt erin en trek het een beetje uit elkaar, gooi nu de 2 zakjes met Silvo kruiden erdoorheen en roer het goed door het gehakt heen. Bak het iets aan ong 1 min.
Strooi nu de eigengemaakte Rolladekruiden door het gehakt en een flinke dosis italiaanse kruiden. Hou je van iets pittig? Voeg naar smaak een strooi chilipoeder toe. Roer alles goed door op middel gas.
Pak de ketjap manis fles en gooi een flinke scheut door het gehakt, ook van de chilisaus en honing fles een flinke scheut, ong 5 eetlepels ieders. Goed door roeren op hoog vuur tot het gehakt rul is. Mooi. flikker nu alles door elkaar en roeren pik. Zorg dat het alles goed gemengd is.
Pan van het gas af man, en laat alles afkoelen. Haal de pakken bladerdeeg uit de diepvries en laat ze iets ontdooien zodat je ze net de plakken van elkaar kunt afhalen, wil dit nog niet! wacht dan ff, anders kunnen ze breken, heb je dat gedonder weer:)
Verwarm de airfryer voor op 2oo graden. Pak een een kommetje en meng hierin 2 eieren en een scheut chilisaus.
Meng dit goed totdat de dieprode kleur van de chilisaus weg is. Mooiste is eigenlijk als je een insmeerkwastje hebt om de gehaktstaven in te smeren, anders moet je het maar met je vingers doen.
Wordt wel een dik gesmeer hoor haha.Goed, als de plakken bladerdeeg eenmaal loslaten, leg ze dan op een broodplank of snijplank.
Haal de plakken van de andere pakken niet direct allemaal uit de verpakking. Dan worden ze te warm en kun je er niks meer mee, dan plakken ze en zijn dan niet meer goed rolbaar.
Bewaar de folie die je van de plakken aftrekt. Leg een plak neer en doe er ongeveer een eetlepel gehaktmengsel in zodat ze nog net rolbaar zijn.
Rol een kant over het gehaktmengsel en druk dan beide kanten aan, rol nu naar de andere kant. Eenmaal gerold, smeer dan met een insmeerkwast de ei/chilisaus mengsel in aan beide kanten. Check hieronder de video hoe het moet!
Leg bakpapier in de airfryer en daarbovenop smijt je de gehaktstaven, laat nooit bakpapier in de airfryer liggen zonder iets erop. De airfryer zuigt het op naar de bovenkant wat vervolgens in de fik kan vliegen. Het fijnste is zonder bakpapier, vet je rooster ff in met boter of olijfolie.
Dat mot je niet willen:) Stel de airfryer in op 200 graden 10 minuten, ping en genieten maar. Erg lekker ook met rijst en een kommetje chilisaus om de gehaktstaaf in te dippen. Ook heerlijk met rauwkost. Eet smakelijk!
Tip: Als je er veel maakt zoals ik, dan kunnen ze prima in de diepvries bewaard worden, daarvoor kun je prima de folie gebruiken die je van de plakken af heb gehaald. De folie zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar gaan plakken en makkelijk per stuk uit de diepvries te halen zijn.