Gehaktbrood (Meatloaf) licht pittig – Er zit liefde in dit brood Gast!

Yesssssssssssssss mafkezen zijn we weer!!!!!! En dit keer gaan we je uitdagen een halve kilo gehakt op te vreten haahhhh. Een mega gehaktbal die jij ff op moet eten Dude! Naja, vreet jezelf niet zo op man, doe rustuuggg. Vandaag gaan we gehaktbrood maken met een kruidig licht pittig tintje.

En deze is wel wat pittig. Als je niet van pittig houdt, geen probleem! Kan ook minder pittig. Daar komen we later op terug.

Trek eerst even een biertje open, advies is altijd: Goed blijven drinken.

Moeilijkheidsgraad 100-101= Je hond kan het bereiden:)

Oké deze ingrediënten ben je nodig.

Gehaktbrood maken
Gehaktbrood maken ingrediënten

Ingredients

  • Rundergehakt 500 g

  • 3 Grote uien

  • Paneermeel 150 g

  • Italiaanse groenten 400 g

  • 1 Teentje knoflook

  • Kruiden: Chili, Paprika, Kaneel, Italiaanse kruiden

  • Unieke kruiden (Zelf gemaakt)

  • Ketjap Manis en Chili saus

  • Olijfolie

Pel de uien en versnipper ze, doe dit ook met de knoflook. Zelf gebruik ik hier voor een chopper, dat is een elektrische snijmachine. Echt donders handig.

Zelfgemaakte gehaktbrood
Uien en shit versnipperen in een Chopper

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Ik heb ook een keukenmachine die kan snijden maar deze chopper heeft achter mijn voorkeur door het compacte formaat en de eenvoudigheid. En als het te moeilijk wordt voor mij, dan pak ik wel een mes hehe.

Nadertijd kun je zo de zooi in de vaatwasser pleuren, ideaal ding. Eigenlijk kreeg ik de chopper een x bij een bestelling, had ding niet eens besteld haha. En niet betaald dus aan Ome Bol, ssssssssstttt niks zeggen heh:)

Maar mocht het ding naar de hemel gaan dan bestel ik direct een nieuwe, wel dezelfde, want deze is machtig fijn. Deze chopper bedoel ik mocht je nieuwsgierig geworden zijn:) Maar goed, ik dwaal af pfffff. Pak eerst maar ff een biertje gast.

Snij nu de paprika in kleine stukkies, dit kan je beter met een mes doen en niet in de chopper. Dan wordt het zo’n sap bende. Wel doe ik de italiaanse groenten ff in de chopper voor snipper kleine stukkies groente. Grote stukken groente in het gehaktbrood vind ik persoonlijk niet fijn.

Gehaktbrood maken
Je groenten en zooi snipperen met een Chopper

Pak een wok, flikker er wat olijfolie in en gooi de uien, knoflook en de Italiaanse groenten erin, bak ff paar minuten aan.

Gooi het gehakt in een grote kom en pleur alle kruiden erbij in plus het paneermeel. Ook de gebakken zooi erbij in flikkeren, dan bedoel ik natuurlijk de uien en groenten en zooi paasei. oh ja, hou je niet van pittig? Laat dan de chili kruiden weg.

Gehaktbrood maken
De kruiden goed mengen
Gehaktbrood maken
lijkt de Dakar rally wel

Dan goed mengen mafkees. Zorg er voor dat de kruiden goed gemengd zijn anders heb je kans als je een hap neemt dat je muil scheef gaat staan van de kruiden:)

Draai nu van het gehaktmengsel een grote bal, dus met je grote mannen klauwen of lieftallige vrouwen handen een bal kneden:) Vet een ovenschaal in met bakboter of chilisaus, ikzelf kies altijd voor chilisaus voor extra smaak.

Gehaktbrood maken
Grote bal draaien van het gehaktmengsel

Leg de bal in de ovenschaal en draai het een paar x in de schaal, zodat de bakboter of chilisaus goed aan de onderkant zit. Dit voorkomt dat het gehaktbrood vast brand aan de ovenschaal. 

Druk nu de bal met je platte hand naar beneden zodat het eruit gaat zien als een brood, dit is puur voor het zicht en je snijdt er uiteindelijk mooie plakken van. Had ik al gezegd dat je de oven voor moest verwarmen? Ohhh nee zie ik haha, foutje van de zaak dude.

Gehaktbrood maken
Prooi voor de oven

Verwarm dat kreng voor ff op 180 Graden, ga nu maar ff bier drinken man. Be right back. Oke, het ding is voorverwarmd. Onder het bier drinken zat ik ff na te denken van, misschien kan gehaktbrood ook wel bereid worden in de airfryer. Hmmmmmmm, goed gedenkt heh! 

Nou pleur die zooi in de oven en zet de timer in op 45 minuten. En nu 3 kwartier bier drinken gast: Proost mafkees en eet ze, ben te blauw straks om je smakelijk eten te wensen:)

Gehaktbrood maken
Kiek dah, gehaktbrood met liefde
Gehaktbrood maken
Ja beetje ruk foto dit maar, deze was gemaakt met kerstmis, was donders lekker hoor

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *