Bladerdeeg rollen gevuld met kipsaté

Hallo luitjes zijn we weer, ennuh aangezien ik nog bladerdeeg over had van mijn vorige recept heb ik deze maar even verzonnen:)

Misschien bestaat het ook al wel maar boeie, heb ik niet naar gekeken. Goed mijn vorige recept was bladerdeeg puntjes met gehakt en salami en daarvan heb ik nog vijf pakken bladerdeeg overgehouden. 

De bedoeling was de hele gehaktmix in het bladerdeeg te verwerken maar daar was ik te lui voor hehe.

Dus vandaar maken we nu maar even een nieuw recept met bladerdeeg en dat is geworden, bladerdeeg rollen met kipsaté tadaaaa.

Alles met bladerdeeg is sowieso al een favoriet van mij, je kunt er van alles inpleuren en het smaakt vaak ook nog:) Kijk ook eens naar het recept gehaktstaven in bladerdeeg, die was ook best te vreten.

Goed wat zijn we nodig? Eigenlijk helemaal niet zo heel veel voor dit recept, check it dude.

Ingrediënten gehaktrollen gevuld met kipsate
Ingrediënten gehaktrollen gevuld met kipsate

Ingredients

  • Kaneelpoeder

  • 3 Zakjes Kipsate

  • 1 Pak bladerdeeg

  • 1 Ui

  • 1 Ei

  • Chilisaus

Laat eerst de zakjes met kipsaté ontdooien totdat het een zachte smurrie wordt hehe. Wel is het verstandig als de kip saté nog licht bevroren is deze alvast uit de verpakking te halen en op een bord te leggen. Dat scheelt je een hoop gesmeer.

Pel de ui en snipper deze fijn, dit kun je met een schilmes doen maar veel makkelijker nog is dat te doen met een Chopper. Wat een donders makkelijk ding zeg, en je kunt het ding zo in de vaatwasser pleuren.

Bladerdeeg met kipsate

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Gaat ook nog eens 10 keer zo snel, en de uien moet echt heel klein gesnipperd worden. Pak een steelpannetje, pleur er een scheut olijfolie in en fruit de ui. Strooi er een scheut kaneelpoeder door heen en meng de zooi ff goed.

Bladerdeegrol gevuld met kipsate
Snipper de ui donders fijn

Klop nu een ei los in een kommetje en doe daarbij een flinke scheut chilisaus. Even goed mengen mafkees totdat het een egale kleur krijgt. Het mooiste is als je ook een siliconen kwastje hebt, anders moet je de boel straks insmeren met je blote klauwen. 

Wordt het wel een tering bende van, maar goed dan moet je partner dan maar opruimen, heb die ook mooi wat te doen:)

Als de kipsate helemaal ontdooid is en zacht, verwijder de kipsate met bijvoorbeeld een vork van de stokjes, mocht je graag de kipsaté inclusief de stokjes willen opeten dan moet je het vlees er niet afhalen. 

Is niet aan te raden trouwens hehe. Vergeet niet een biertje te ploppen, van al dit werk krijg je natuurlijk wel dorst. Gooi de kipsate bij de ui in en meng de zooi goed.

Pak een groot vel bakpapier om daarop lekker te kunnen smeren en natuurlijk ook omdat de bladerdeeg niet plakt hieraan:)

Haal nu de bladerdeeg plakken van elkaar en verwijder de folie. Laat ze even liggen totdat ze soepel genoeg zijn om te rollen, maar wacht niet te lang want dan plakt de hele zooi aan elkaar. En willen ze niet meer goed rollen.

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden, en de oven op 225 graden. De keuze is reuze mijn vrienden:)

Smeer de bladerdeeg plakken in met het gemaakte ei chilisaus mengsel met dat siliconenkwastje waar ik het net over had. Mocht je dat niet hebben dus met de blote klauwen doen.

Doe nu de kipsaté wat van één stokje gekomen is op een stuk bladerdeeg om hem vervolgens op te rollen. Zorg ervoor dat de kanten goed dicht plakken ook de uiteinden. Smeer nu de buitenkant van de rol ook met het ei chilisaus mengsel in.

Kiek maar is emm noar het filmpie hieronder hoe het mut:)

Kijk maar is ff vriend

In de Airfryer gebruik ik wel een bakvorm die speciaal voor de Airfryer gemaakt is, deze voorkomt dat de rollen blijven plakken en je pan blijft schoon. Wel ff wat olijfolie in pleuren heh:)

Flikker ze nu in de Airfryer 10 minuten lang en in de oven ongeveer 20 minuten, in de airfryer draaien en ook in de oven op de helft van de tijd. op de foto’s hieronder in de galerie zijn de eerste 2 foto’s de bladerdeegrol die uit de Airfryer komt en de 3de uit de oven. Eet smakelijk vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *