Hallo luitjes, Ik ben even een tijdje uit de running geweest door druk te zijn met bier drinken. Ehhh, bedoel Natuurlijk met andere dingen!
Door het warme weer krijg ik zin in slaatje en ik wou altijd al de rundvlees slaatje van mijn schoonmoeder maken. Donders best te vreten hoor:)
Maar met warm weer pakken we eerst een koud biertje. Lekker man.
Ga eerst even naar buurtsuper om een lap rundvlees en jappel op te halen. Breng dan ook een flinke fles Zaanse mayonaise mee en een sjalotje. En een beetje groenvoer, wortels en doperwtjes.
Ik maak wel ff een lijstje, is wat makkelijker:)
Wat er in moet:
Oke begin met het rundvlees, want deze moet 2 uur stoven, ikzelf doe de lap in de oven in een glazen schaal met deksel. Op standje gestoofd rundvlees en bier drinken maar hop:)
Schil de aardappels en vul een ruime pan met water, pleur daar ook de wortels en doperwten bij.
Half uur laten koken en afgieten, de zooi laten afkoelen tot knetter koud is:) Ongeveer net zo koud als je biertje hehe.
Schil de sjalot en snipper deze fijn met een scherp schilmes of gebruik de chopper die ik altijd gebruik:) Machtig fijn ding,
Heerlijke Unieke kruiden
Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)
Oke nu ff 2 uur lang bier drinken, ja je moet wachten dusehhh proost!!
Als de rundvlees gegaard is dan in kleine stukjes snijden met een scherp mes net als op de foto. Als de aardappels afgekoeld zijn dan pleur je alles door elkaar, nu ff de zooi goed door elkaar stampen met een stamper:)
Ik gooi er 7 volle eetlepels maynonaise doorheen en ook het rundvlees mik je erin.roer het door met een vork, zo kan je de niet goed gestampte groente of aardappel nog ff glad strijken, roer de mayo er goed door heen. Nu een snufje zout, peper en paprikapoeder erdoor. Weer goed roeren!
Tip! Lekker met een stokbroodje en een gekookt eitje, eet smakelijk gast en proost.