Pittige lasagne met Kebap-rode peper-gehakt-bacon en mozzarella

Hallo luitjes, we hebben weer een knotsgekke recept gemaakt speciaal voor mijn trouwe fans:) dit is een lasagne waarvan ik zelf de ingrediënten gekozen heb op basis van geen idee:)

Maar goed doe lekker mee, begin eerst met naar de koelkast te lopen om een ijskoud biertje te pakken. Waarschuwing! Dit is wel een lasagne voor een echte vleeseter en die van pittig houdt.

Bereidingstijd circa een uur.

Pittige lasagne met Kebap-rode peper-gehakt-bacon en mozzarella
Pittige lasagne met Kebap-rode peper-gehakt-bacon en mozzarella
Print Recipe

Ingredients

  • Knorr basis lasagne bolognese.

  • Geraspte mozzarella kaas 300 gram

  • Kebab vlees 450g

  • Rundergehakt 500g

  • Bacon reepjes 150 gram

  • Roerbakgroenten fijn 400 gram

  • 4 rode pepers

  • Prei 2 stuks

  • 2 grote uien

  • 3 knoflookteentjes

  • Twee zakjes mix voor gehakt uitjes en Italiaans

  • Olijfolie

  • Ketjap manis saus

  • Sweet chili saus

  • 400ml melk

  • Eigengemaakte vleeskruiden

  • Benodigdheden:

    Grote emaille pan
    Grote wok
    Middelgrote ovenschaal
    Grote vergiet
    Kleine kookpan

Oké we gaan beginnen, even biertje aan de kant zetten of snel opdrinken. Pak een grote emaille pan, pleur hier wat olijfolie en niet te zuinig. Gooi het rundergehakt, kebab en de bacon in de pan.

Gooi de twee zakjes gehaktmix erin, en een goede scheut chilisaus en ketjap manis. Bak dit even 8 minuten aan op middelhoog vuur. Haal de pan van het gasfornuis of zet het op een pitje wat niet warm is.

Heerlijke Unieke kruiden

Unieke kruiden

Kennismaking prijs €1,95 (35 Gram)

Snij de prei, rode peper in kleine stukjes en snipper de ui. Of doe dit met een keukenmachine. Pers de knoflook met een knoflook tang of met een groot mes. Pak een wok en gooi alle gesneden groente/kruiden erin, ook de roerbakgroenten.

Bij nader inzien is 450 gram groente wel genoeg, teveel groente is natuurlijk niet goed voor je:) bak dit alles even goed 5 minuten aan op hoog vuur.

Pak een grote vergiet en gooi daar de net gebakken groenten in en laat het goed uitlekken. Doe je dit niet dan krijg je een hele vochtige lasagne. Dus kortom, dan ligt er allemaal drab onder in de schaal:)

Pak een kleine kookpan en doe daar 400 ml melk en 200 ml water in plus de lasagnesaus mix. Breng de saus mix aan de kook, constant roeren met een garde tot het kookt.

Is het aan de kook dan direct het gas uit anders koekt het aan onderin de pan. En dat willen wij natuurlijk niet:) In godsnaam, helemaal vergeten bier te drinken! Jongens eerst naar de koelkast bier halen.

Gooi nu de sausmix en de groente bij het vlees in en roer het goed door. Proef nu even of de smaak goed is en of je het nog scherper wil hebben. Die van mij is lekker aan de pittige kant, die van jou niet? Gooi er anders wat cayennepeper erbij.

Pittige lasagne met Kebap-rode peper-gehakt-bacon en mozzarella
Pittige lasagne met Kebap-rode peper-gehakt-bacon en mozzarella

Vet de ovenschaal in met olijfolie en chilisaus, meng dit goed en zorg ook dat dit aan de wanden zit. Begin met een laag gehaktmengsel daarna een goede laag mozzarella kaas eroverheen, dan weer een laag gehaktmengsel. Nu ga je het bedekken met drie lasagnebladen.

Nu eerst weer een laag gehaktmengsel dan goed veel kaas erover in. Nu weer bedekken met lasagnebladen. Herhaal dit totdat je alles op hebt. Eindig niet met kaas maar met een laag gehaktmengsel.

Goed 40 minuten in de oven. Tijd voor bier plop. 40 min later en kiek is:) Eet smakelijk, mijn voorkeur is echter de volgende keer zonder Kebap vlees.

Laat horen wat jullie ervan vinden door een reactie achter te laten! Wil jij ook recepten plaatsen op deze website? Dat Kan! FF email sturen naar kroeze70@gmail.com

2 reacties

    • Hoi Patrick, Dankjewel voor je reactie:) Ik zou zeggen, laat maar zien hoe jij het doet. Je mag een recept schrijven op deze website wat gepubliceerd wordt onder jouw naam en met eventueel een link. Wil wel een account voor je aanmaken of dat je een word document opstuurt. Laat maar horen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *