Loempiataart van Chantal

Yooooooo luitjes, back met interessante shit:) Ik bedoel natuurlijk een nieuw recept hehe, Maarrrrrrr, deze x heb ik er 1 gejat. Veel makkelijker hoor, scheelt me veel gedoe.

Nee, deze kwam ik tegen op Facebook en ik heb degene netjes gevraagd of ik het recept op mijn website mocht zetten. En dat mocht van Chantal, super aardig toch.

Dankjewel Chantal en natuurlijk ga ik deze ook een x maken. Dus dit onderstaande recept is gemaakt en geschreven door Chantal, achternaam weet ik zo ff niet:) Hieronder het recept voor de Loepiataart van Chantal.

Ingredients

  • Sriracha

  • KetjapManis

  • Chilisaus

  • 400 g Gehakt

  • Filodeeg ( ligt bij bladerdeeg in vriezer)

  • Glass noodles bij toko kopen ( heet meestal sunshine 🤣)

  • 4 tenen Knoflook

  • 2 Uien

  • Spitskool

  • 2 Winterpenen

  • *Je kan ook lui zijn en zak  Aziatische wokgroente in pleuren

  • Leftover’s kan je er ook goed in gooien.

Hoe te maken

Tip van chef:

leg glass noodles in koud water te weken. 

400gr gekruid gehakt in pan rullen. (Kip, rund, half om half voor gekruid of zelf doen), Daarbij bak je 2 gesnipperde uien  en 4 tenen knoflook geperst. 2 winterpenen raspen erdoor wokken.  

Wat spitskool erdoor wokken, eventueel je leftover’s.  Snij of knip de glass noodles in mootjes. En giet af. 

In de oven garen ze verder, voorkomt snot. Roer dat met wat ketjap manis , sriracha en chilisaus door elkaar heen naar smaak. Neem springvorm van taart.

Vet hem in pleur die vellen filodeeg erin. Het hele goedje uit de pan. Klap filodeeg bladeren over goedje 

Slinger de oven aan op 160-180 graden en na 35 -40 minuten is het klaar ✌️

Loempiataart
Foto is van Chantal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *