Lasagne met gehakt en Bacon, en natuurlijk met groenten:) Heerlijk man, meestal schep ik 3 keer op, dat is niet erg fijn voor het buikie maarja, machtig lekker man.! Ik zeg: Gewoon proberen. Lasagne wordt bereid in de oven en is ongeveer met 35 min klaar.
Dit gerecht is helemaal niet moeilijk om te maken, daar hoef je geen chef kok voor te zijn. Goed niet lullen maar de balg vullen hoppa. Here we go dude! Kijk eerst ff hieronder wat je nodig hebt. Begin eerst met een biertje afdoppen!
Ingredients
Knorr Lasagne Bolognese
Chilisaus
Olijfolie
Roerbakgroenten Italiaans 400G
Baconreepjes150G
Rundergehakt 500G
1 Prei
2 Rode paprika’s
1 Grote ui
2 Knoflookteentjes
Mozzarella geraspte kaas
Oke let’s go to battle, ik bedoel vreten maken:) Pak een schilmes en snij de ui en prei in kleine stukkies. Pers of snijd de knoflook teentjes fijn. Pak een wok en flikker de zooi erin, iets olijfolie in de wok en licht aanbakken 1 minuut tot de uien glazig zijn.
Snijd de paprika’s in kleine stukkies, gooi die er nu bij en de italiaanse roerbakgroenten ook, bak nog ff 2 minuten aan. haal de wok van het gas af. Pak de bakkies gehakt en Bacon, in de pan flikkeren en het gehakt rul bakken, de bacon is dan ook mooi opgebakken.
Hoppa, gaat donders fijn zo, pak eerst ff een koud biertje plop:) Oké, pak een grote pan en maak de Lasagne mix met 400 ml melk aan, op de bereidingswijze van het pak staat 400 ml en 350 ml water. Dat gaan we dus niet doen fuck it.
Wij gaan 400ml melk bij de mix in flikkeren en 100ml water erbij. Ff goed kloppen met een mixer. En nu ff flink stoken tot de mix gaat koken, zie je kleine bubbeltje gas direct op laag, anders brand je de zooi aan.
Als je het precies doet wat op de verpakking staat dan wordt het een dunne smurrie, niet doen dus:) De bedoeling is dat de saus zo dik wordt als vla:)
Kijk, want er komt veel water bij als de paprika gebakken is, pleur nu de groenten die in de wok zitten te wachten door de mix. En ff lekker roeren man, pak ondertussen ff gauw een biertje.
De sausmix zal nu iets dunner worden door het vocht wat uit de paprika’s gekomen is. Pleur nu een scheutje chilisaus door de mix en roeren kreng. Laat even een minuutje staan op laag vuur! Gooi nu het gehakt en de Baconreepjes er door heen.
Goed roeren nu en de saus moet nu net zo dik zijn als vla. Zo niet? dan heb je pech haha. Nee, joh: Stel de saus is te dun, dan flikker je er ff wat bloem in. Te dik? Water of chilisaus toevoegen. Hou je van pittige lasagne? Doe een snufje peper of chilipoeder door de sausmix.
Oke, slinger de oven aan op 190 graden, pak een grote ovenschaal en smeer de bodem in met chilisaus, dit voorkomt de de lasagne gaat vast bakken aan de schaal. Dit kan je prima doen met een invetkwastje of met je blote klauwen ff lekker lopen te smeren:)
Begin nu eerst de bodem te bedekken met een dun laagje sausmix. Dan de lasagne bladen erop leggen, daarna weer een dikke sauslaag.
Dit herhaal je elke laag tot de pruttel op is. Als laatste strooi je de geraspte kaas overheen, mocht je niet van kaas houden dan je dikke pech. Nee joh, dan laat je natuurlijk de kaas weg duhhh.
Nou, de oven is inmiddels al voorverwarmd op 190 graden, mocht je dit niet gedaan hebben dan heb je teveel bier gezopen:) Goed: 35 tot max 40 minuten in de oven, niet langer want dan wordt de kaas zo zwart als maar kan.
Nou, ik zou zeggen: 35 min wachten hmmm, Drink eerst een half kistje bier leeg, als de oven gaat jengelen, schaal eruit en ga maar is proeven. Eet smakelijk!