Hutspot met Hachee -Heerlijke stampot met veel rundvlees !

Hallo luitjes, tis weer even geleden heh? Druk druk druk:)

We hebben weer wat nieuws hoor, naja in ieder geval ik ga wat nieuws maken wat ikzelf nog niet eerder heb gemaakt of geproefd eigenlijk.

Hutspot met Hachee zonder pakje gemaakt

Nu hoor ik je denken, nooit geproefd? Nope nada niet, wel rode kool met hachee, heerlijk zeg. Hoorde laatst dat hachee ook echt lekker is met hutspot, naja en laat ik nu worteltjesstampot (hutspot) errug lekker vinden, dan komt dat goed uit. 

2 Recepten combineren wat ik erg lekker vindt kan niet verkeerd gaan toch? Althans we moeten het nog maken maar ach, beide eerder gemaakt dus dat moet lukken om er een goede combi van te maken:)

Goed wat ben je nodig?

Hutspot met Hachee -Heerlijke stampot met veel rundvlees zonder pakje!

Recipe by MaikCourse: Airfryer bereiding
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ca. 500 gram Runderriblap

  • 7 a 8 grote kruimige aardapels

  • 1 zak Hutspot groente ca 500 gram

  • Lenteui

  • 4 Grote uien

  • pakje Honing Hachee

  • Cilisaus

  • Ketjap Manis saus

  • Olijfolie

  • Kaneel poeder

  • Paprika poeder

  • Eigen gemaakte Sallandse kruiden

  • Grote ovenschaal met deksel

Directions

    Notes

    • Hutspot met hachee

    Begin met de runderlap, want deze moet straks eerst afkoelen om te kunnen snijden. Ik ga deze bereiden in de oven, hebben we thuis een leuk standje voor haha. Een rundvlees stand waarbij het vlees lekker gestoofd wordt. 

    De meeste ovens zullen dat wel hebben denk ik, anders op stand 180 graden en ongeveer 2,5 uur in de oven. Wel in een ovenschaal met deksel!

    Ook heb ik een keer rundvlees gemaakt in de airfryer, lukt ook prima. Wel iets meer aandacht nodig dan de oven. En natuurlijk kan het ook in de pan prima, ook hierbij aandacht nodig!

    Goed, haal de runderlap op tijd uit de koelkast op het op kamertemperatuur te laten komen. Vet de ovenschaal in met olijfolie, een scheut chilisaus en ketjap Manis. 

    Meng dit goed door elkaar in de ovenschaal. Dit voorkomt dat het vlees gaat aanbranden aan de schaal en de sausjes geven het extra smaak. 

    Gooi de runderlap nu in de schaal en ga hem kruiden met de eigengemaakte Sallandse kruiden (die bij mij te koop zijn), kaneel, paprika poeder. Draai nu de runderlap om en kruid nu ook de andere kant hetzelfde.

    Deksel erop en smijt de schaal in de oven hoppa. Na een uur de schaal eruit halen om het vlees te draaien.

    Snipper nu de 2 uien en 3 stengels lente ui, of gebruik zoals ik doe een chopper, donders makkelijk ding die je snel pakt en in de vaatwasser kan pleuren.

    Gooi wat olijfolie in een steelpannetje en fruit de ui en lente ui ff aan. Zet dit pannetje nu even van het vuur af en pak een iets grotere kookpan.

    Maak nu de Hachee mix aan volgens verpakking in de kookpan, eenmaal gekookt dan gooi je het uimengsel erbij in en laat op laag gas.

    Snij nu de runderlappen in kleine stukjes van ca 1 cm en doe ze bij de hacheemix in. Deksel erop en laag gas anders brand het aan. Gooi het sap wat in de schaal niet weg maar doe het in een steelpannetje, daar heb je straks een heerlijke sju van.

    Kook de hutspot zoals je gewend bent, dus schil de aardappels en was ze af.Kook de aardappels samen met de hutspot groente 20 min en stampen maaaaaarrrrrr.

    Maar let nu op, want deze stap is erg belangrijk!!!!!

    Doe wat hutspot op je bordje en aan de andere kant van het bord de hachee voila, magisch zelfs, beetje sju wat uit de overschaal komt erover en eet smakelijk en tot de volgende x.

    Heb je een mening over dit recept of wil je gewoon even een commen geven? Ga je gang hieronder, mazzellllll

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *