Hallo luitjes, zijn we dan weer met een donders lekker recept, we gaan het gevulde bladerdeeg puntjes met gehakt en salami noemen. Vandaag ff bedacht, chill man. Klinkt lekker toch? Naja vindt ik wel in ieder geval. Mijn dochter moest er direct al niks van weten.
Gehakt met salami? Does normaal man! Dus, stja daar kan je het mee doen heh. Naja prima joh, vreet ik alles zelf wel op haha:) Goed, genoeg geluld. Bakken met dat spul tadaaaa….. Lets work, by Fine, nummer van the Stones toch of? Geen idee laame. Lets Go.
Wat zijn we nodig voor dit prutteltje?
Ingredients
Geen dochter die een mening geeft
3 paprika
2 grote uien
3 Knoflookteentjes
1 Prei
20 Plakken bladerdeeg (500g gehakt)
Chilikruiden
Chilisaus
1 Ei
Italiaanse kruiden
Kaneel kruiden
Eigengemaakte vleeskruiden
KetjapManis saus
500g Rundergehakt
Ca 100g Salami
olijfolieeeeeeee
Bereiding ongeveer 30 minutes dude!
Pel de ui en snij deze in kleine mini stukjes, snij de paprika ook in kleine mini stukjes. Schil de teentjes knoflook en pers deze fijn of snijd deze ook in kleine stukjes. Doe dit hetzelfde met de prei:)
Pak de rol salami en snijd deze ook in hele kleine mini stukjes. Te grote stukken bederven de smaak in het kleine bladerdeeg puntje.
Pak nu een grote emaille pan en doe er wat olijfolie in, bak het gehakt en de salami ongeveer 3 minuutjes aan totdat het gehakt rul is.
Gooi tijdens het roeren van het gehakt er een scheut ketjap manis in, strooi er een theelepeltje chilipoeder doorheen. Nu een flinke strooi van de Italiaanse kruiden, kaneel en de zelfgemaakte vleeskruiden. Je kan hiervoor ook kiezen voor peper en zout.
Haal de pan van het vuur, begin nu met de roerbakken van de groente uien knoflook etc. Ook dit ongeveer 3 minuten op hoog vuur roerbakken.
Gooi het afgekoelde gehakt en salami in een vergiet om alle sap eruit te laten lekken. Doe je dit niet dan krijg je straks een grote tering zooi.
Ik zal je even uitleggen waarom, ten eerste al met het maken van de gehakt puntjes is het niet handig dat het te sappig wordt. Dan kan de bladerdeeg ook niet krokant worden in de Airfryer.
Ten tweede, als de zooi helemaal klaar is en je begint het te eten dan brandje je bek aan de sap. Ook de groentemengsel laten uitlekken in een vergiet.
Als alles afgekoeld is gooi je het door elkaar heen.
Maak nu eerst het chilisaus eimengsel, klop een ei los en doe daar een flinke scheut chilisaus bij bijvoorbeeld in een kommetje. Nu goed roeren kreng:)
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en haal te plakken los van elkaar. Laat de plakken niet geheel ontdooien maar laatste nog een klein beetje stijf.
Snij een plak doormidden met bijvoorbeeld een pizzasnijder of mes, plak vervolgens een kant dicht zodat je een opening overhoudt om het mengsel in te flikkeren.
Ongeveer een dessertlepel gehaktmengsel erin doen. Plak nu alle randen dicht en leg het bijvoorbeeld op een glazen plaat met daarover aluminiumfolie zodat de bladerdeeg niet aan de glasplaat gaat plakken.
Smeer nu met een siliconen kwastje wat chili saus-eimengsel over het bladerdeeg. Oh ja je hebt de airfryer voor moeten verwarmen op 200 graden hehe .
Nou ja maakt niet uit, doe je ze een minuutje langer erin.
Ik heb zo’n speciaal mandje die voor de airfryer bedoeld is en daar doe ik een klein beetje olijfolie in om vervolgens de gehakt puntjes erin te knikkeren.
Nu 8 minuten op 200 graden bakken en voila
Je stinkt een uur in de wind met die knoflook en salami erdoor.
hahaha Lekker man, ie hebt toch a verkering:)